Tweedehands LP's bestellen zonder voor verrassingen te komen staan?


Bij MvM Vinyl hebben we elke plaat op de site gecontroleerd!

 

Elke plaat wordt optisch gecontroleerd op zowel het vinyl zelf als de hoes. Daarna krijgt de LP/single een aantal sterren  voor het vinyl en de hoes apart.

 

Ons Systeem

Omdat niet iedereen thuis is in de termen van het Goldmine Grading System gebruiken wij een rating met Maximaal 5 sterren die daar op gebaseerd is. Hierdoor kan iedereen meteen zien waar hij/zij aan toe is.

Vinyl

⭐: 1/5. Vergelijkbaar met  Poor (P), Fair (F). Deze plaat is niet de moeite waard om te verzamelen en/of af te spelen. Deze zult u dan ook niet in ons assortiment tegen komen.

⭐⭐: 2/5. Vergelijkbaar met Poor (P), Fair (F) en Good (G). De plaat kan vol hinderlijke krassen zitten, kan gebogen zijn en heeft ook de mogelijkheid (vaker) over te slaan. 

⭐⭐⭐: 3/5. Vergelijkbaar met Very Good (VG). De plaat is in een redelijke conditie, maar kan krassen bevatten die duidelijk hoorbaar zijn tijdens het afspelen. De mogelijkheid bestaat dat deze plaat een keer overslaat maar die kans is gering.

⭐⭐⭐⭐: 4/5. Vergelijkbaar met Very Good Plus (VG+). De plaat is een goede conditie. Er kunnen wel wat krassen of gebruikerssporen aanwezig zijn. Deze zijn echter niet of nauwelijks hinderlijk tijdens het afspelen (wat 'tikjes' af en toe kunnen mogelijk zijn)

⭐⭐⭐⭐⭐: 5/5. Vergelijkbaar met Near Mint (NM) en Excellent (EX). Uitstekende conditie. Bevat niet of nauwelijks krasjes en gebruikssporen. Deze speelt dan ook af als nieuw.

Hoes:

⭐: 1/5. Vergelijkbaar met  Poor (P), Fair (F). Niet de moeite waard. Hoes is zwaar beschadigd. Deze zult u dan ook niet in ons assortiment tegen komen.

⭐⭐: 2/5. Vergelijkbaar met Poor (P), Fair (F) en Good (G). Hoes heeft erge beschadigingen. Denk aan flinke Ringwear, scheuren, krassen, vouwen, waterschade, plakband of slijtage aan randen. Seam-split, Punch-Hole, gebogen hoeken enz. 

⭐⭐⭐: 3/5. Vergelijkbaar met Very Good (VG). De Hoes is in redelijke conditie. Maar heeft duidelijke gebruikerssporen. Denk aan Ringwear, Seam-split of Punch-Hole, slijtage aan randen of gebogen hoekjes, geschreven woorden/ stickers, of andere beschadigingen.

⭐⭐⭐⭐: 4/5. Vergelijkbaar met Very Good Plus (VG+). De hoes in goede conditie. Maar heeft wel wat gebruikerssporen. Denk aan lichte Ringwear, Cut-Out, slijtage aan randen. Geschreven woorden, stickertjes. of andere kleine beschadigingen.

⭐⭐⭐⭐⭐:  5/5. Vergelijkbaar met Near Mint (NM) en Excellent (EX). Uitstekende conditie. weinig tot geen gebruikerssporen te zien. 

 

De ervaren vinylverzamelaar zal vast al bekend zijn met het ratingsysteem (Goldmine Grading Systemwat alom wordt gebruikt en waar ons systeem op is gebaseerd. namelijk:

Mint (M):Het vinyl en de hoes is in nieuwstaat en nog nooit gedraaid, vaak is deze ook nog verzegeld. Still Sealed (SS) wordt dit ook wel genoemd. Het is voor tweedehands LP's onmogelijk om als Mint bestempeld te worden. Dat geldt alleen voor LP's die Nieuw worden verkocht. 

Near Mint (NM): Een tweedehands plaat kan niet hoger worden gewaardeerd als Near Mint. Het vinyl bevat geen fouten en speelt perfect af, het vinyl is helder en glimmend en het label heeft geen beschadigingen. De hoes vertoont nauwelijks sporen van slijtage en ziet er bijna als nieuw uit. 

Excellent (EX): Dit is eigenlijk een tussengradatie. Als een plaat net niet in aanmerking komt voor NM door een klein krasje of een vouwtje. Dit valt dan ook te zien als een èrg goede VG+

Very Good Plus (VG+): Deze platen zijn gebruikt, maar goed onderhouden. Je ziet sporen van gebruik, kleine krasjes. Dit heeft nauwelijks effect op de kwaliteit van het geluid. De meeste verzamelaar zijn dan ook erg tevreden met een VG+ plaat. Het vinyl ziet er goed uit. Het label kan kleine imperfecties vertonen, maar is schoon. Bij hoezen zijn er sporen van slijtage zichtbaar. Vaak zie je dat de randen zijn versleten, maar de hoezen verkeren wel in een goede staat. Er kan een plekje van/of een prijssticker op de hoes zitten, een geschreven tekst of een knipje/gaatje in de hoes. Dit wordt wel ook wel een ‘cut out’ en 'punch hole' genoemd.

Very Good (VG): Het vinyl heeft duidelijk krasjes die zorgen voor ruis of licht gekraak. Meestal is dit het duidelijkst hoorbaar bij rustige stukken in de muziek. De plaat slaat (bijna) nooit over. Het vinyl oogt een beetje flets en grijsgedraaid. Het label en de hoes zijn ontsierd door kleine scheurtjes, plakbandrestjes, stickers of zijn beschreven. Maar de hoes en label zien er nog steeds acceptabel uit. 

Good (G): Duidelijk gespeeld, flets en grijsgekleurd vinyl met diepere krasjes. Je hoort gekraak en ruis, maar de plaat slaat over. Het label kan duidelijk beschadigingen vertonen en de hoes  vertoont duidelijke slijtage of scheurtjes. Er zijn overigens ook tussengradaties, zoals Good Plus (G+) en Very Good Minus (VG–). 

Poor (P), Fair (F): Deze platen zijn het spelen en verzamelen niet waard. Ze zijn gebarsten, kromgetrokken en niet afspeelbaar zonder over te slaan of te blijven hangen. Ook de hoes is er belabberd aan toe: waterschade, scheuren of zit vol met stickers. Dergelijke platen belanden in de vuilnisbak, worden gebruikt als decoratiemateriaal of worden verkocht voor een paar centen. 

Wij geven Garantie op al ons Tweedehands Vinyl.

We vragen graag om uw begrip met het feit dat het beoordelen van platen mensenwerk is, en een fout dan ook mogelijk is. Mocht de door u gekochte LP niet overeenkomen met de beoordeling die we hem hebben gegeven, laat ons dat dan meteen weten op info@mvmvinyl.nl! Dan zorgen we uiteraard voor een oplossing.

© 2020 - 2021 MvMVinyl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel